Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 190 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33465

Ingredience

120 g Cibule
1 ks Klobása - Čabajka
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
6 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
250 g Vepřové koleno
3 l Voda pitná
300 g Zelí kysané
4 stroužek Česnek
50 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 082kJ
4% Sacharidy 15 g
55% Tuky 41 g
5% Sodík 97 mg
36% Bílkoviny 20 g

Kapustnica s klobásou postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Poté vodu slijeme, dáme novou a znovu uvedeme k varu. Vaříme 20 minut.

2

Zelí slijeme, lák dáme stranou a zelí samotné propláchneme. Přidáme ho k masu.

3

Cibuli a česnek oloupeme a společně s klobásou, kořením a švestkami přidáme k polévce. Vaříme 120 minut, poté maso a klobásu vyjmeme, pokrájíme na menší kousky.

4

Máslo rozehřejeme, poprášíme moukou a paprikou, 1 minutu povaříme, poté vlijeme 250 ml polévky, smetanu a dobře rozmícháme. Celou směs vlijeme do polévky. Vaříme 20 minut.

5

Přidáme maso a klobásu, osolíme a opepříme, dochutíme lákem ze zelí.

Poznámka

Do polévky můžeme přidat i sušené houby a vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept