Roláda z kachny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z kachny
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33545 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
12 g | Cibule |
2000 g | Kachna mražená |
30 g | Kachní maso pečené |
40 ml | Koňak Armaňak |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 g | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
14 g | Sůl |
2 g | Tymián čerstvý |
2 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřová krkovička |
300 g | Vepřová plec |
5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 101,3mg |
Draslík | 142,7mg |
Vláknina | 580,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Kachní maso pečené, Koňak Armaňak, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřová krkovička, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z kachny postup přípravy receptu:
1 | Kachnu vykostíme, osolíme a opepříme. Vepřové a kachní maso umeleme, smícháme s vejci, moukou, solí, pepřem, sekanou petrželkou, nakrájenou cibulí, kořením a armaňakem. Dobře promícháme a necháme 60 minut odležet v chladu. |
2 | Vykostěnou kachnu položíme kůží dolů, naplníme směsí a ovážeme nití, aby nádivka nikde neunikala. Příliš neutahujeme. Poté roládu zabalíme do utěrky a dáme vařit do vývaru. Udržujeme pod bodem varu, vaříme 120 minut. |
3 | Uvařenou roládu necháme 2 dny v chladničce, poté servírujeme nakrájenou na plátky. |