Recept

Zapečené tagliatelle s masem a houbami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 33577

Ingredience

150 g Cibulka jarní
100 g Houby čerstvé
350 g Mleté kuřecí maso
3 g Muškátový oříšek
3 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
60 ml Smetana zakysaná 14%
20 g Strouhanka
5 g Sůl
100 g Tagliatelle
380 g Telecí maso mleté
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 535kJ
5% Sacharidy 19 g
22% Tuky 16 g
33% Sodík 669 mg
62% Bílkoviny 35 g

Zapečené tagliatelle s masem a houbami postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.

2

Strouhanku namočíme do vína. Potom ji smícháme s kuřecím a telecím mletým masem, česnekem, nakrájenými houbami, vejcem, muškátovým oříškem, cayenským a černým pepřem a solí. Přidáme zakysanou smetanu, jarní cibulky, petrželku a znovu promícháme.

3

Polovinu masové směsi upravíme rukama do formy na biskupský chlebíček. Po celé délce vytvoříme prohlubeň, do níž vložíme těstoviny a navrch dáme zbylou masovou směs. Pečeme 50-60 minut. Během pečení 2x odebereme přebytečný tuk a šťávu. Před nakrájením na plátky necháme pokrm mírně vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept