Linguine se špenátem a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine se špenátem a šunkou
Linguine se špenátem a šunkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33581 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
150 g | Cibulka jarní |
5 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
500 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
90 g | Šunka parmská |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Linguine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 664,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibulka jarní, Cukr krupice, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka parmská, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine se špenátem a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. |
2 | V průběhu vaření těstovin smažíme šunku a jarní cibulky na oleji při střední teplotě za občasného zamíchání asi 5 minut dokřupava. |
3 | Špenátu odstraníme řapíky, listy nahrubo pokrájíme a přidáme na pánev. Vmícháme ocet a cukr, zakryjeme a asi 1 minutu povaříme, až špenát změkne. Osolíme a opepříme. |
4 | Omáčku dáme na těstoviny a protřeseme, aby se rovnoměrně promíchaly. Jednotlivé porce posypeme parmezánem a servírujeme. |