Pivní polévka se žloutky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní polévka se žloutky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33630 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 250,8mg |
Draslík | 27,3mg |
Vláknina | 56,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní polévka se žloutky postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozšleháme v pivu žloutky s cukrem a za stálého míchání zahříváme, ale polévka se nesmí vařit, aby se žloutky nesrazily. |
2 | Na závěr do polévky zašleháme máslo, osolíme a opepříme. Na talířích zdobíme posekanou petrželovou natí. |