Vařené švestkové knedlíky z bramborového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené švestkové knedlíky z bramborového těsta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33637 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
700 g | Brambory |
20 g | Cukr moučkový |
60 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
0,8 kg | Švestky |
30 g | Tvaroh tvrdý na strouhání |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 112,5mg |
Draslík | 844,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr moučkový, Sůl, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh tvrdý na strouhání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené švestkové knedlíky z bramborového těsta postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prolisujeme. Na vále smícháme s moukou, přidáme sůl, vejce a vypracujeme tužší těsto. Ihned vyválíme, nakrájíme na čtverečky a do každého zabalíme švestku. |
2 | V osolené vodě vaříme cca 5 minut. Po vyjmutí necháme okapat na sítu, rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem, nastrouhaným tvarohem a přelijeme rozpuštěným máslem. |