Zapékaný losos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný losos
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33682 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory |
500 g | Brokolice |
30 ml | Hořčice |
600 g | Losos - filety |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
200 ml | Zakysaná smetana |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 110,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 134,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Losos - filety, Sůl, Sýr Parmezán, Zakysaná smetana, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný losos postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a pokrájíme na čtvrtiny. Brokolici rozdělíme na růžičky a omyjeme. Smetanu smícháme s hořčicí, osolíme a opepříme. |
2 | Brambory přendáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvedeme k varu. Povaříme 15 minut, poté vsypeme brokolici a vaříme ještě 4 minuty. Uvařenou zeleninu slijeme a dáme do pekáčku. Navrch dáme kousky lososa, vše zalijeme připravenou smetanovou zálivkou. Posypeme strouhaným sýrem a necháme 6 minut zapéct při 200 °C. |
Poznámka
Jedná se o rychlý a snadný recept, na který můžeme využít i zbytky vařených brambor.