Vepřový guláš s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový guláš s pivem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33763 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory |
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Majoránka |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
60 g | Protlak rajčatový |
120 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
350 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 190,1mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový guláš s pivem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a slaninu drobně nakrájíme, maso nakrájíme na kostky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek propasírujeme. |
2 | V hlubokém rendlíku rozpustíme slaninu, na ní zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. Poté osolíme, opepříme, přisypeme papriku, česnek, promícháme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme. |
3 | Když je maso téměř měkké, přidáme brambory, majoránku, rajčatový protlak a dusíme, až jsou brambory měkké. |