Beskydská omeleta s brambory a hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Beskydská omeleta s brambory a hříbky
Beskydská omeleta s brambory a hříbky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33787 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
70 g | Anglická slanina |
600 g | Brambory |
4 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
250 g | Hříbky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 30% |
80 g | Klobása uzená |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 514,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Pažitka, Pepř bílý, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30%, Klobása uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Beskydská omeleta s brambory a hříbky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné omyté hříbky nakrájíme na plátky. Oloupeme uvařené brambory ve slupce a pokrájíme je též na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kostičky. Sýr nastrouháme. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | V jedné pánvi na 2 lžících másla a 1 lžíci sádla podusíme hříbky, které osolíme (0,5 lžičky), posypeme kmínem, černým pepřem a za stálého míchání je osmažíme dozlatova. |
3 | V druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce sádla, přidáme k němu slaninu, na kolečka pokrájenou klobásu, kterou krátce se slaninou dozlatova orestujeme, pak přidáme pokrájené brambory, promícháme a osmažíme je. Přidáme houby, promícháme a směs zalijeme rozšlehanými vejci, které jsme ochutili solí (0,5 lžičky) a bílým pepřem. Vejce jen mírně nadzvedneme vidličkou, pak je zakryjeme poklicí a smažíme asi 1-2 minuty. Nakonec celou omeletu posypeme nastrouhaným sýrem a pažitkou. |
4 | Omeletu dopečeme, případně dosolíme podle chuti a podáváme s chlebem. |