Ostrý hovězí guláš s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrý hovězí guláš s pivem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 33840 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
700 g | Hovězí kližka |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,3 kávová lžička | Kmín mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 358,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Feferony, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Protlak rajčatový, Kmín mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrý hovězí guláš s pivem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kostičky, maso na kostky, feferonku zbavíme semen a překrojíme. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. |
3 | Poté přisypeme papriku a kmín, přidáme rajčatový protlak, promícháme, zalijeme polovinou piva a pod poklicí dusíme. |
4 | Když je maso téměř měkké, zahustíme ho strouhanými syrovými bramborami. |
5 | Přidáme feferonku, přilijeme zbylé pivo a za občasného míchání dovaříme. |