Moravský guláš s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moravský guláš s pivem
Moravský guláš s pivem
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33850 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
700 g | Hovězí kližka |
2 ks | Klobása ostravská |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
400 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 ks | Rajčata |
3 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 332,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Klobása ostravská, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Moravský guláš s pivem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky, česnek utřeme se špetkou soli. Rajče spaříme, oloupeme, vykrájíme semena a rajče nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, klobásy podélně rozkrojíme. |
2 | Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, česnek a restujeme. Poté přisypeme mletou papriku, zbylou sůl, podlijeme vodou a dusíme. |
3 | Když je maso téměř měkké, přimícháme rajče, papriku, strouhanku, vlijeme pivo, promícháme a dovaříme. |
4 | V mezičase na suché pánvi opečeme klobásy. Do každého talíře vložíme na guláš polovinu nožičky klobásy a ihned podáváme. |