Rolovaná plec pečená na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rolovaná plec pečená na pivu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33921 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
600 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
200 g | Salám Gothajský |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvarůžky olomoucké malé |
800 g | Vepřová plec |
Na náplň | |
---|---|
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 270,7mg |
Draslík | 658,2mg |
Vláknina | 883,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vepřová plec, Cibule, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Salám Gothajský, Tvarůžky olomoucké malé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rolovaná plec pečená na pivu postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou plec nařízneme tak, aby vznikl plát masa, který ještě rozklepeme. Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, rozetřeme do dvou třetin náplní, na ni klademe plátky salámu a tenké plátky sýra. |
2 | Náplň připravíme tak, že zpěníme na másle jemně pokrájenou cibuli, vmícháme rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a za stálého míchání usmažíme, aby byla středně hustá. |
3 | Plec srolujeme, dobře ovážeme nití a na pekáči na rozpáleném sádle roládu rychle orestujeme ze všech stran. Poté ji podlijeme pivem, přiklopíme a v předehřáté troubě pečeme. Občas roládu opatrně obrátíme a polijeme výpekem. Když je roláda téměř měkká, poklici dáme stranou a maso dopečeme dozlatova. |