Valašské kozí pití - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašské kozí pití
Valašské kozí pití
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34007 |
Kategorie: | Limonády |
Ingredience
6 ks | Bezinkový květ |
2 polévková lžíce | Chmelové šištice |
1 ks | Citrony |
600 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Lipový květ |
2 polévková lžíce | Máta |
1 dl | Ocet kvasný lihový |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 122g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 37,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 6,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Máta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bezinkový květ, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chmelové šištice, Lipový květ nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Valašské kozí pití postup přípravy receptu:
1 | 6 květů černého bezu, 2 lžíce lipového květu, 2 lžíce máty peprné a 2 lžíce chmelu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Omytý citron pokrájíme na plátky. |
2 | 5 litrů studené vody nalijeme do velké skleněné nádoby. Rozmícháme v ní cukr, ocet, do vody zamícháme květy z černého bezu, chmel a lipový květ. Na nádobu dáme husté plátno, které dobře zavážeme okolo hrdla a obsah necháme luhovat asi 4 dny v teple. |
3 | Po 4 dnech kozí pití scedíme a dáme do lahví, které dobře uzavřeme, protože má tendenci perlit a šumět. |
4 | Podáváme vychlazené v horkých dnech - osvěží. |