Tuňákový salát s křupavými nudličkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákový salát s křupavými nudličkami
Tuňákový salát s křupavými nudličkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34136 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
80 g | Černucha |
150 g | Listové těsto |
60 ml | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
200 g | Salát hlávkový |
80 g | Sezam - semena |
6 g | Sůl |
600 g | Tuňák obecný |
Na dresink | |
---|---|
40 ml | Limetková šťáva |
60 ml | Ocet rýžový |
80 ml | Olej olivový |
20 ml | Olej sezamový |
70 ml | Omáčka sójová |
60 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
30 ml | Pomerančová šťáva |
4 g | Sůl |
20 g | Zázvor celý |
Na zeleninovou směs | |
1 ks | Chilli paprička |
100 g | Cibulka jarní |
150 g | Hrachové lusky |
100 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
40 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 45,5mg |
Draslík | 517,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sezam - semena, Sůl, Tuňák obecný, Limetková šťáva, Olej sezamový, Pažitka, Pomerančová šťáva, Sůl, Zázvor celý, Chilli paprička, Cibulka jarní, Hrachové lusky, Kukuřice cukrová nakládaná, Olej arašídový (podzemnicový) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Černucha, Listové těsto, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Ocet rýžový , Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákový salát s křupavými nudličkami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme dresink. V misce vyšleháme olivový olej, limetkovou šťávu, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, nasekanou pažitku a nastrouhaný zázvor. Osolíme, opepříme. |
2 | Ve wok pánvi rozpálíme arašídový olej, přidáme chilli papričku, nakrájenou jarní cibulku, hrachové lusky a kukuřičky a 3 minuty restujeme za stálého míchání, až je zelenina křupavá. Přendáme do mísy a zalijeme trochou dresinku. |
3 | Na talíři smícháme černuchu a sezam, kousky tuňáka osolíme, opepříme a obalíme ve směsi semínek. Opečeme zprudka na rozpáleném oleji a odložíme na talíř. |
4 | Listové těsto nakrájíme na proužky a osmažíme na pánvi dokřupava, necháme na papírové utěrce okapat. |
5 | Listy salátu rozložíme na talíře, na ně navršíme zeleninovou směs, poklademe kousky tuňáka a posypeme opečenými listovými nudličkami. Před servírováním zalijeme dresinkem. |