Zapečené canneloni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené canneloni
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34240 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 g | Canneloni |
30 ml | Olej olivový |
2 g | Oregano sušené |
3 g | Pepř černý mletý |
300 g | Pórek |
30 g | Protlak rajčatový |
450 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl |
120 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 20,4mg |
Draslík | 390,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 374,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Canneloni, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené canneloni postup přípravy receptu:
1 | Pórek nakrájíme nahrubo, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 3 minuty. Scedíme a necháme okapat. Vložíme do misky, přisypeme pepř, promícháme a pórkem naplníme canneloni. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přilijeme rajčatový protlak, nakládaná rajčata bez nálevu, osolíme, opepříme, přidáme oregano a podusíme 5 minut. |
3 | Do pekáčku nalijeme rajčatovou omáčku, do ní vyskládáme canneloni, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 12 až 15 minut. |