Jednoduchý recept

Dušená čočka s uzeninou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Dušená čočka s uzeninou 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7957
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
400 g Čočka jedlá
6 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
200 g Salám jemný
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 578kJ
19% Sacharidy 69 g
32% Tuky 24 g
26% Sodík 529 mg
56% Bílkoviny 32 g
Dušená čočka s uzeninou

Dušená čočka s uzeninou postup přípravy receptu:

1

Přebranou čočku propláchneme a na několik hodin ji namočíme do studené vody. Potom ji uvaříme doměkka.

2

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

3

V rozehřátém oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme salám nakrájený na nudličky, rajčatový protlak a za stálého míchání krátce osmažíme. Vmícháme rajčata a ocezenou vařenou čočku a podusíme.

4

Nakonec pokrm osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Dušená čočka s uzeninou
Jestliže toužíte po tom, aby vám začaly chutnat luštěniny, vyzkoušejte tento recept na dušenou čočku s uzeninou. Uzenina i protlak dají čočce určitý šmrnc a určitě si pochutnáte. Cibulka vám provoní kuchyni, takže vzhůru do vaření! Salám můžete nakrájet i na kostičky, jako já - viz foto - myslím, že v tom není rozdíl.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept