Recept

Bažant dušený s jablky na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 34247

Ingredience

500 g Bažant obecný
1 ks Cibule
300 g Jablka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,090 kcal
Kilojoule 4 561kJ
8% Sacharidy 29 g
104% Tuky 78 g
54% Sodík 1 g
119% Bílkoviny 67 g

Bažant dušený s jablky na smetaně postup přípravy receptu:

1

Očištěného a omytého bažanta rozdělíme na 8 dílů a protkneme částí slaniny nakrájené na klínky.

2

Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a v hrnci zlehka osmahneme spolu s máslem a oloupanou, jemně nakrájenou cibulí. Přidáme bažanta, osolíme, opepříme a zvolna dusíme doměkka.

3

Krátce před koncem dušení přidáme oloupaná, na kousky nakrájená jablka. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a pokrm jen prohřejeme.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept