Guláš na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš na pivu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3445 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 krajíc | Chléb konzumní |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
50 dkg | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 862,1mg |
---|---|
Cholesterol | 86,5mg |
Draslík | 429,7mg |
Vláknina | 147,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Olej stolní, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš na pivu postup přípravy receptu:
1 | Na kostky nakrájíme maso, osolíme a zprudka opečeme. |
2 | Podlijeme 1/4 piva a trochou vody, dusíme doměkka. |
3 | Maso vyndáme, zaprášíme moukou, přidáme nastrouhaný chléb, kmín, česnek a zbylé pivo. Vložíme maso a guláš prohřejeme. |
4 | Podáváme s knedlíkem či pečivem. |