Recept

Domácí ravioli se sýrovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34582

Ingredience

Těsto
250 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
3 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
80 ml Voda pitná
Náplň
150 g Cibulka jarní
1 polévková lžíce Olej stolní
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso mleté
3 stroužek Česnek
Omáčka
220 g Mascarpone
60 g Máslo čerstvé
35 g Sýr Parmezán
20 g Šalvěj čerstvá
Domácí ravioli se sýrovou omáčkou
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 891 kcal
Kilojoule 3 727kJ
15% Sacharidy 53 g
83% Tuky 62 g
38% Sodík 759 mg
55% Bílkoviny 31 g

Domácí ravioli se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si těsto z mouky, vajec, oleje, vody a špetky soli. Zabalíme je do fólie a dáme na 15 minut do chladničky.

2

Náplň: Najemno nakrájené cibulky a drcený česnek smažíme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty, poté přidáme mleté maso, průběžně promícháváme a smažíme asi 4 minuty dohněda. Všechna tekutina by se měla odpařit. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Maso odstavíme a po vychladnutí do něj zamícháme vejce.

3

Z těsta rozválíme na mírně pomoučeném vále velmi tenkou placku. Velkým ostrým nožem ji nakrájíme na čtverce o straně asi 6 cm. Polovinu čtverců lehce potřeme vodou a na každý položíme lžičku náplně. Navrch upravíme druhý čtverec těsta a okraje pevně stiskneme k sobě. Postup opakujeme, až spotřebujeme všechno těsto a náplň. Hotové ravioli rozložíme v jedné vrstvě na mírně pomoučený pečicí plech.

4

Omáčka: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mascarpone a mícháme při střední teplotě, až se sýr rozpustí. Potom do omáčky vmícháme strouhaný parmazán a nakrájenou šalvěj, průběžně promícháváme a asi minutu opatrně zahříváme.

5

Ravioli postupně vaříme asi 5 minut ve slané vodě. Upravíme je na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept