Rejnok na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rejnok na jehle
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34683 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
12 ks | Bobkový list |
10 g | Citronová kůra |
40 ml | Citronová šťáva |
2 ks | Citrony |
20 g | Kopr čerstvý |
30 g | Máslo čerstvé |
150 g | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rejnok křídlo |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 79,0mg |
Draslík | 198,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 536,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová kůra, Citronová šťáva, Citrony, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rejnok křídlo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rejnok na jehle postup přípravy receptu:
1 | Rybí maso nakrájíme na kousky velké 2,5 cm a dáme je do mísy. Smícháme olivový olej, citronovou šťávu a kůru, kopr, podle chuti sůl a pepř. Marinádou rybu zalijeme, přikryjeme a necháme asi 2 hodiny v chladničce marinovat. |
2 | Podélně rozřízneme oloupanou okurku. Lžičkou z obou polovin vybereme semena a dužinu nakrájíme na plátky silné 2 cm. V malém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme plátky okurky a asi 2 minuty je podusíme, až začnou měknout. |
3 | Vyjmeme kousky rybího masa z marinády, kterou uschováme. Připravíme 4 jehly, na které střídavě napichujeme maso, bobkový list a okurku obalenou plátkem citronu. |
4 | Jehly potřeme marinádou a umístíme pod horký gril. Z obou stran je 5-6 minut grilujeme, až je maso propečené, několikrát je přitom potřeme marinádou. Ozdobíme snítkami kopru a servírujeme. |