Recept

Krém z chřestu s knedlíčky z rýže

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 34686

Ingredience

1 ks Bujón zeleninový
300 g Chřest zelený
20 g Cibule
15 g Jíška instantní
100 ml Mléko polotučné
20 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř bílý
250 g Rýže předvařená (parboiled)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 376kJ
16% Sacharidy 58 g
24% Tuky 18 g
4% Sodík 84 mg
16% Bílkoviny 9 g

Krém z chřestu s knedlíčky z rýže postup přípravy receptu:

1

Kuchyňsky očištěný chřest nakrájený na stejně velké kousky osmahneme v hrnci na oleji s drobně nasekanou cibulkou. Kostku zeleninového bujónu uvaříme ve vodě a tímto zeleninovým vývarem zalijeme osmahlou cibuli s chřestem a vaříme doměkka.

2

Několik kousků vařeného chřestu odložíme. Ostatní vařený chřest s cibulkou rozmixujeme a rozředíme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali žloutek. Vzniklou směs přivedeme opět k varu a zavaříme světlou jíškou.

3

V této polévce dále uvaříme mrkev nakrájenou na kolečka. Zvlášť uvaříme 1 sáček předvařené rýže, který necháme okapat a vychladnout. Z vychladlé rýže odstraníme sáček a lžičkou namáčenou v horké vodě vykrojíme z rýže knedlíčky.

4

Hotový krém dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podáváme tak, že rýžové knedlíčky a kousky vařeného chřestu přelijeme horkým zeleninovým krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept