Κyselica se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Κyselica se švestkami
Κyselica se švestkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 34694 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 dl | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
250 g | Švestky sušené |
2 l | Voda pitná |
0,5 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 621,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Κyselica se švestkami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme zelí spolu s lákem, zalijeme vodou, osolíme, přikryjeme poklici a vaříme přibližně 30 minut. |
2 | Když je zelí skoro uvařené, přidáme do něj vypeckované sušené švestky. Povaříme ještě přibližně 15 minut a nakonec zalijeme smetanou. Podle chuti opepříme. |