Smažené rolády s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené rolády s masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34697 |
Ingredience
Na omelety | |
---|---|
10 g | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko polotučné |
150 g | Mouka polohrubá |
3 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,2 dl | Voda pitná |
Na nádivku | |
1 ks | Cibule |
3 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Rohlíky bílé |
4 g | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
200 g | Vepřové maso pečené |
Na smažení | |
1 ks | Citrony |
1,5 dl | Olej rostlinný |
50 g | Petržel kudrnka |
100 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 242,9mg |
Draslík | 290,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 219,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cibule, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Citrony, Olej rostlinný, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Vepřové maso pečené, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené rolády s masem postup přípravy receptu:
1 | Vejce, mléko a mouku ušleháme metlou v míse, přilijeme vodu, osolíme a vymícháme do hladkého těsta. Rozpálenou pánev potřeme máslem a usmažíme menší slabé omelety. |
2 | Housku nakrájenou na kostičky namočíme v mléce, přidáme nakrájenou cibuli a pečené maso a všechno umeleme na masovém strojku. Do hmoty přidáme bílek, osolíme, opepříme a vzniklou nádivku rozprostřeme na omelety. Omelety svineme do pevné rolády, namočíme ve vejci, obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji. Podáváme ozdobené petrželkou a kolečkem citronu. |