Kachna na čerstvém zázvoru a pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna na čerstvém zázvoru a pivu
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 34755 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Jablka |
2,5 kg | Kachna domácí |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 380,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 883,6mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna domácí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna na čerstvém zázvoru a pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nahrubo, jablka zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Kachnu očistíme, osolíme a posypeme strouhaným zázvorem. |
2 | Kachnu vložíme do pekáče s cibulí, vnitřek kachny vyplníme jablky, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení kachnu poléváme výpekem, vpichujeme vidličku do boků, aby vyteklo sádlo. Po hodině poklici odstraníme a kachnu dopečeme, aby měla křupavou kůrku. Nezapomínáme přelévat výpekem. |
Poznámka
Jako přílohu volíme dušené červené zelí a bramborové knedlíky.