Krupicový nákyp s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicový nákyp s ořechy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 34801 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
140 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
80 g | Ořechy vlašské |
140 g | Pšeničná krupice |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na formu | |
---|---|
15 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 444,4mg |
Draslík | 203,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Pšeničná krupice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicový nákyp s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Cukr prosejeme, smícháme se žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou i šťávou a třeme cca 20 minut. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané ořechy a krupici. |
2 | Těsto zlehka promícháme, přemístíme do vymazané a vyspané formy a pečeme ve středně rozpálené troubě cca 30 minut. |
3 | Hotový nákyp posypeme vanilkovým cukrem a podáváme. |