Recept

Kuře na slanině a víně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 34870

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
1500 g Kuře
30 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
125 g Slanina vepřová
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
300 ml Víno červené
300 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek
150 g Šalotka
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,407 kcal
Kilojoule 5 888kJ
14% Sacharidy 49 g
110% Tuky 82 g
83% Sodík 2 g
148% Bílkoviny 83 g

Kuře na slanině a víně postup přípravy receptu:

1

Kuře naporcujeme. V pekáči rozehřejeme v oleji máslo, když začne pěnit, přidáme osolené porce kuřete a 8-10 minut je z obou stran lehce dohněda smažíme.

2

Maso vyjmeme a necháme na papírových ubrouscích okapat.

3

Do pekáče přidáme slaninu, šalotky, nakrájené žampiony a zprudka je průběžně promícháváme a dohněda smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme a necháme okapat na papírových ubrouscích.

4

Do pekáče dáme mouku a 3-5 minut ji průběžně promícháváme, lehce osmahneme. Postupně přilijeme vývar, potom víno a omáčku dohladka rozmícháme a povaříme.

5

Do pekáče vrátíme kuře, šalotky a slaninu, přidáme bobkový list, tymián, petrželovou nať, drcený česnek, dochutíme pepřem a solí. Přivedeme k varu, přikryjeme a 45-60 minut podusíme v předehřáté troubě při 180 °C, až je kuře měkké.

6

Osmažíme krajíčky chleba a každý rozkrojíme na 4 trojúhelníčky.

7

Kuře ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme s trojúhelníčky opečeného chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept