Treska s mořskou řasou a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s mořskou řasou a krevetami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3488 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Filé z aljašské tresky |
250 g | Krevety tygří - loupané |
3 polévková lžíce | Likér anýzový |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Řasa Wakame |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 180,6mg |
Draslík | 71,1mg |
Vláknina | 539,8mg |
Vitamín A | 180,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 91,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Řasa Wakame , Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Krevety tygří - loupané, Likér anýzový, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s mořskou řasou a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Rybu pokapeme olejem, ochutíme solí a pepřem a na nepřilnavé pánvi nasucho, zprudka opečeme z obou stran cca 1minutu. |
3 | Poté vložíme rybu do zapékací mísy, přidáme bílé víno, anýzovku, smetanu, máslo, řasy wakame a oloupané krevety a v troubě asi 10min zapečeme. |
4 | Po vyjmutí necháme cca 2minuty odpočívat a podáváme. |
Poznámka
Řasy wakame zakoupíme v bioprodejnách.