Sicilské lasagne s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sicilské lasagne s vepřovým masem
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 34955 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
250 g | Lasagne |
125 g | Mozzarella |
0,5 ks | Mrkev kořen |
45 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
60 ml | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso libové |
60 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 177,3mg |
Draslík | 311,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lasagne, Mozzarella, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vepřové maso libové, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sicilské lasagne s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky. V pánvi si na 30 ml olivového oleje osmažíme pokrájenou zeleninu. Smažíme 10 minut za častého míchání. |
2 | Vmícháme vepřové maso bez kosti nakrájené na kostičky. Smažíme 5 minut dozlatova. Dolijeme vínem a povaříme dalších 5 minut. Poté přidáme nakládaná nakrájená rajčata, drůbeží vývar a lžíci rajského protlaku. Bobkové listy natrhneme a přidáme do pánve spolu s nakrájenou petrželí. Dochutíme solí a pepřem. Vše důkladně promícháme. Dusíme 35 minut doměkka. Občas zamícháme. Pánev odstavíme z plotny a odstraníme bobkové listy. |
3 | Plátky lasagní nakrájíme na 2,5 cm široké proužky a vaříme je po dobu 4 minut v osolené vodě. Slijeme je a smícháme se směsí. |
4 | Polovinu směsi nalijeme do pekáče, zakryjeme polovinou natvrdo uvařených vajec nakrájených na kolečka a na ně umístíme nakrájenou mozzarellu a nastrouhaný parmezán. Vrstvy opakujeme a nakonec pokapeme zbývajícím olivovým olejem. Pečeme v troubě 35 minut při 190 stupních. Před servírováním necháme 10 minut ustát. |