Recept

Lasagne s jehněčím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 34962

Ingredience

1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
450 g Jehněčí maso mleté
15 plátek Lasagne
15 ml Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
450 ml Protlak rajčatový
30 ml Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
45 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
omáčka
900 ml Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 829 kcal
Kilojoule 3 469kJ
15% Sacharidy 53 g
69% Tuky 52 g
17% Sodík 343 mg
63% Bílkoviny 35 g

Lasagne s jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme ji na oleji doměkka. Vložíme mleté jehněčí maso a utřený česnek. Smažíme za stálého míchání 10 minut. Osolíme a opepříme. Poté přilijeme víno a zprudka vaříme 2 minuty. Přidáme směs bylinek a nekoncentrovaný rajský protlak. Povaříme 50 minut za občasného promíchání.

2

Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Připravíme si bílou omáčku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Postupně přiléváme horké mléko. Po každém přidání vznikající omáčku důkladně zamícháme šlehací metlou. Uvedeme do varu, mícháme a vaříme, dokud omáčka není hustá. Přisypeme nastrouhaný parmezán a dle chuti nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme a znovu promícháme. Odstavíme z plotny.

3

Dno zapékací mísy polijeme trochou masové omáčky a rozložíme 4 plátky předvařených lasagní. Přelijeme opět trochou masové omáčky a přes ní nalijeme trošku bílé omáčky. Poměr si rozložíme tak, abychom mohli takto vrstvit třikrát a završíme přelitím bílé omáčky.

4

Vršek posypeme nastrouhaným parmezánem a pečeme 35 minut dozlatova. Před servírováním necháme 10 minut odstát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept