Slavnostní kuře s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slavnostní kuře s vínem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34992 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
125 g | Cibulka jarní |
10 g | Citronová kůra |
40 ml | Citronová šťáva |
150 g | Jogurt bílý |
500 g | Kuřecí maso vařené |
300 ml | Majonéza |
2 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Omáčka Kari |
3 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
30 g | Řeřicha |
5 g | Sůl |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 161,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová kůra, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Olej slunečnicový, Řeřicha, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Majonéza, Marmeláda meruňková, Omáčka Kari, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slavnostní kuře s vínem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a asi 2 minuty smažíme. Přidáme kari omáčku a zahříváme ještě 1 minutu. |
2 | Vlijeme červené víno, přidáme rajský protlak, citronovou kůru a šťávu. Nepřikrýváme a průběžně promícháváme, svařujeme na 4 polévkové lžíce. Směs přecedíme do misky, přikryjeme a dáme chladit. |
3 | Přes síto prolisujeme meruňkovou marmeládu a přimícháme ji do směsi kari s červeným vínem. Přidáme jogurt, majonézu, podle chuti sůl, pepř a dohromady smícháme. Omáčka by měla být hustá a mít barvu světlé slámy. |
4 | Přimícháme kousky kuřecího masa, ozdobíme řeřichou a podáváme. |