Primavera těstoviny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Primavera těstoviny
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 35084 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Fazole |
510 g | Hrachové lusky |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Smetana na vaření |
200 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
85 g | Sýr Eidam uzený 45% |
340 g | Těstoviny Lasagne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 589,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrachové lusky, Pažitka, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana na vaření, Sýr Eidam uzený 45%, Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Primavera těstoviny postup přípravy receptu:
1 | Dáme do pánve máslo, rozehřejeme ho, přidáme nasekaný čerstvý špenát a 5 minut povaříme. Necháme vychladnout. Vyloupaný hrách z lusků a fazole vaříme 5 minut a poté scedíme. |
2 | Nasekaný uvařený špenát se smetanou rozmixujeme na kaši, dáme zpátky do pánve a přimícháme hrách, fazole, cibuli, nasekanou pažitku, osolíme, opepříme a přidáme polovinu eidamu, ohřejeme na mírném plameni. |
3 | Uvaříme těstoviny v osolené vodě, vaříme 10 minut, dokud nezměknou, pak je scedíme a propláchneme studenou vodou. Rozdělíme je na talíře, promícháme se špenátovou omáčkou, posypeme zbylým eidamem a podáváme. |