Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 35118

Ingredience

150 g Cibule
1,5 kg Divoký králík
4 polévková lžíce Hořčice
10 g Majoránka
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
90 g Slanina vepřová
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
450 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 915 kcal
Kilojoule 3 830kJ
3% Sacharidy 11 g
59% Tuky 44 g
66% Sodík 1 g
157% Bílkoviny 88 g

Dijonský králík postup přípravy receptu:

1

Králíka očistíme a naporcujeme. Hořčici smícháme s majoránkou, utřeným česnekem a směsí potřeme porce králíka. Maso dáme do mísy, přikryjeme a necháme 8 hodin marinovat.

2

V pekáči rozehřejeme máslo s olejem. Když začne máslo pěnit, vložíme porce králíka a zprudka je dohněda opečeme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírových ubrouscích.

3

V pekáči rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme, až cibule změkne a slanina je dozlatova. Přisypeme mouku a 1 minutu mícháme, aby se osmažila. Přiléváme vývar a průběžně promícháváme a vaříme, až omáčka zhoustne.

4

Do pekáče vrátíme maso, osolíme, opepříme a znovu přivedeme k varu. Přikryjeme a podusíme asi 1,5 hodiny v předehřáté troubě při 160 °C, až králík změkne. Můžeme dusit i na sporáku.

5

Králíka přendáme na vyhřáté talíře. Omáčku asi 2 minuty povaříme, až se zahustí tak, že připomíná polevu. Přimícháme smetanu a prohřejeme. Omáčkou zalijeme porce králíka, ozdobíme petrželovou natí a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept