Jehněčí kebaby marocké - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kebaby marocké
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 135 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35315 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule červená |
2 ks | Citrony |
4 ks | Cuketa |
450 g | Jehněčí maso |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 181,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Citrony, Cuketa, Koriandr mletý, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Jehněčí maso, Kmín mletý, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kebaby marocké postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na stejné kousky. V míse smícháme olej, chilli, citronovou šťávu a kůru, rozetřený česnek, zázvor, koriandr a kmín. Do této marinády dáme maso a promícháme. Zakryjeme mísu a necháme marinovat 2 hodiny. |
2 | Na 8 dílů nařízneme citron a cibuli. |
3 | Z cuket odřízneme slupky na tenké dlouhé proužky a pak je pokrájíme na silnější kolečka. |
4 | Vyndáme maso z marinády a napícháme maso střídavě s citronem, cibulí a cuketou na grilovací jehly. |
5 | Opékáme kebaby 10 minut, často obracíme a potíráme zbylou marinádou. |
6 | Podáváme teplé. |
Poznámka
Doporučujeme podávat na kuskusu. 1 citron do marinády - s kůrou a šťávou