Jednoduchý recept

Rožnovské závitky s anglickou slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 35399

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
500 g Rýže dušená
2 polévková lžíce Saturejka
500 g Skopová kýta
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
4 dl Vývar jehněčí
8 stroužek Česnek
100 g Anglická slanina

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 726 kcal
Kilojoule 3 036kJ
12% Sacharidy 45 g
62% Tuky 46 g
33% Sodík 665 mg
55% Bílkoviny 31 g

Rožnovské závitky s anglickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Skopovou kýtu dobře odblaníme, odkrojíme všechen viditelný tuk, celý kousek masa omyjeme odvarem ze saturejky, osušíme a nakrájíme na 4 plátky. Maso rozklepeme, aby jsme získali tenké plátky. Oloupaný česnek rozetřeme se solí a plátky potřeme, posypeme z každé strany čerstvě pomletým pepřem 4 barev a na každý plátek položíme plátek prorostlé anglické slaniny.

2

Každý plátek masa svineme do závitku a zajistíme párátky. Snítku petrželky kudrnky a červenou kapii omyjeme. Z petrželky otrháme lístky, kapii pokrájíme na proužky.

3

V zapékací misce rozpálíme olej s máslem a závitky orestujeme z každé strany dozlatova. Přilijeme 1.5 - 2 dl vývaru, zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme a zároveň dusíme při 200°C přibližně 35-40 minut. Během pečení maso otáčíme a podléváme vývarem. Měkké závitky vyjmeme, dáme do mísy, zakryjeme a uchováme teplé.

4

Do výpeku přimícháme mouku, krátce orestujeme, přimícháme smetanu a povaříme přibližně 5 minut.

5

Omáčku rozmixujeme nebo přecedíme, dochutíme solí, závitky vložíme do omáčky a přihřejeme.

6

Dušenou rýží na talířích ozdobíme kapií a petrželkou. Závitky položíme vedle rýže, polijeme je omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept