Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 35452

Ingredience

200 g Anglická slanina
2 ks Cibule
1 ks Citrony
3 polévková lžíce Kečup ostrý
1 kg Králičí maso
2 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
250 g Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 dl Voda pitná
1 dl Víno bílé
2 kávová lžička Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,245 kcal
Kilojoule 5 209kJ
5% Sacharidy 18 g
131% Tuky 98 g
50% Sodík 997 mg
119% Bílkoviny 67 g

Sekaná z králíka postup přípravy receptu:

1

Umyté a vykostěné králičí maso a slaninu spolu s cibulí na strojku na maso pomeleme.

2

Do mísy s mletým masem přidáme pepř, sůl, zázvor, citrónovou šťávu, kečup, majoránku, rozmačkaný česnek, vejce s moukou a dobře promícháme. Utvoříme šišku, potřeme ji 1 ks rozšlehaným vejcem, naskládáme plátky slaniny, položíme na máslem vymaštěný pekáč, podlijeme vodou a za občasného podlévání v předehřáté troubě pečeme přibližně 1 hodinu.

3

Po upečení maso vyjmeme z trouby, do výpeku přilijeme víno a smetanu rozmíchanou s dvěma lžícemi mouky a provaříme. Sekanou nakrájíme na úhledné plátky.

Poznámka

Sekanou podáváme na nahřátém talíři, nejlépe s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept