Krupicový koláč s třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicový koláč s třešněmi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 35480 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
300 g | Cukr moučkový |
150 g | Ořechy vlašské |
180 g | Pšeničná krupice |
300 g | Třešně |
8 ks | Vaječný bílek slepičí |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na plech | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 497,6mg |
Draslík | 326,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 845,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pšeničná krupice, Třešně, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicový koláč s třešněmi postup přípravy receptu:
1 | Smícháme žloutky s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a šťávou z citronu a třeme do zhoustnutí. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané ořechy a krupici. |
2 | Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, na něj poklademe omyté třešně a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotový koláč posypeme cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme. |