Vepřové řízky neapolské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky neapolské
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35492 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
75 g | Olivy černé |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 77,2mg |
Draslík | 588,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky neapolské postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme 4 minuty. Přidáme konzervovaná rajčata a necháme vařit 5 minut, aby omáčka zhoustla. |
2 | Maso pečeme z každé strany v předehřátém grilu 5 minut. Poté dáme stranou a udržujeme teplé. Do pánve přidáme vypeckované černé olivy a pokrájenou bazalku a promícháme. |
3 | Porce masa vložíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme parmezánem a ihned podáváme. |
Poznámka
K rajčatům můžeme přidat kvasnicový výtažek.