Polníček se slaninou a bramborovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polníček se slaninou a bramborovým dresinkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Martin Zinek |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (30%) |
ID receptu: | 35515 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
80 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Ocet jablečný |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Salát Polníček |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 262,3mg |
Draslík | 500,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Ocet jablečný, Olej slunečnicový, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polníček se slaninou a bramborovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Bramboru omyjeme a pod pokličkou vaříme 20 minut. Slijeme a necháme částečně vychladnout. |
2 | Očištěný polníček omyjeme a osušíme. Salát rozdělíme na talíře. |
3 | Uvařenou bramboru rozmačkáme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku, ocet, 2 lžíce oleje, sůl a pepř. Vše rozšleháme metlou. |
4 | V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Vsypeme do mísy a necháme na teplém místě. |
5 | Ve výpeku na pánvi usmažíme volská oka, osolíme je a opepříme. |
6 | Polníček na talířích pokapeme bramborovým dresinkem a posypeme osmaženou slaninou. Vedle každé porce salátu položíme volské oko. |
7 | Ihned podáváme, vhodně doplníme čerstvým chlebem nebo sýrem. |