Plněné zapékané cannelloni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné zapékané cannelloni
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35569 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
8 ks | Cannelloni |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
115 g | Ricotta |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
300 g | Špenátový protlak mražený |
1 špetka | Sůl |
60 g | Šunka parmská |
50 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 158,8mg |
Draslík | 279,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Ricotta, Smetana 33% (šlehačka), Špenátový protlak mražený, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné zapékané cannelloni postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm špenát cca 3 minuty, poté sundáme pánev z ohně. Vmícháme do ní parmezán, šunku a ricottu, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Přidáme vejce, smetanu a vymícháme hladkou pastu. |
2 | Těstoviny vaříme v hrnci s vařící osolenou vodou cca 12 minut. Poté scedíme a necháme vychladnout. |
3 | V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a 1 minutu smažíme. Přiléváme postupně mléko, přidáme bobkové listy a vaříme 20 minut. Sundáme z pánve a vyndáme bobkové listy. |
4 | Naplníme lžičkou vychladlé těstoviny. Trochu omáčky dáme na dno zapékací nádoby, vložíme do ní cannelloni a na ně nalijeme zbývající omáčku. Posypeme parmezánem a zapékáme v předehřáté troubě 45 minut. |
5 | Podáváme horké. |