Velikonoční nádivka s kopřívou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční nádivka s kopřívou
Velikonoční nádivka s kopřívou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35671 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 polévková lžíce | Kopřiva |
2 kávová lžička | Libeček |
2 kávová lžička | Majoránka |
100 g | Máslo čerstvé |
600 g | Moravské uzené maso |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
10 ks | Vejce slepičí |
800 g | Vepřový bok uzený |
2 l | Voda pitná |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 434,9mg |
Draslík | 995,9mg |
Vláknina | 954,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopřiva, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Moravské uzené maso, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřový bok uzený, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční nádivka s kopřívou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Vepřový bůček uvaříme, vyjmeme, do vývaru namočíme housky. |
2 | V míse utřeme měkké máslo s 5 ks vejci, osolíme, opepříme, přidáme na kostky nakrájený bůček a uzené, promícháme, přidáme na kostky pokrájené a namočené housky, rozsekané kopřivy, petrželovou nať, libeček, majoránku, dobře promícháme. Oloupeme vařená vejce, krájíme na silnější kostky a opatrně přimícháváme do směsi. |
3 | Připravenou hmotu vylijeme na sádlem vymazaný a strouhankou vysypaný plech, v horké troubě zapečeme 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Upečenou nádivku nakrájíme na porce a podáváme se zeleninou.