Cibulová polévka s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová polévka s masem
Cibulová polévka s masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35753 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Chléb konzumní |
4 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
300 g | Hovězí maso přední |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Vegeta |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 153,7mg |
Draslík | 336,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Hovězí maso přední, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová polévka s masem postup přípravy receptu:
1 | Maso umyjeme, nakrájíme na malé kostky, vložíme do hrnce se studenou, osolenou vodou a povaříme 20 minut skoro doměkka. Zasypeme sladkou paprikou, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, pepř, vegetu a vaříme pod poklicí dalších asi 20 minut. Před dokončením vaření do hrníčku rozklepneme a rozkvedláme vejce, které vlijeme do polévky a necháme je srazit, přihodíme nadrobno nasekanou petrželovou nať, dochutíme citrónovou šťávou. |
2 | Na pánvi rozpálíme sádlo, chléb nakrájíme na kostky a osmažíme ho do růžova. |
Poznámka
Polévku servírujeme teplou, na nahřátém talíři s citrónem, který podle chuti vymačkáme do polévky. Osmažený chléb jako příloha se podává zvlášť v slušivé nádobce.