Pečení ježdíci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečení ježdíci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 35778 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Ježdík |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 37,5mg |
Vláknina | 952,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ježdík nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečení ježdíci postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté ježdíky osolíme, opepříme a poklademe oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí. Necháme chvíli uležet. |
2 | Potom ježdíky obalíme v hladké mouce a spolu s cibulí urovnáme do pekáčku nebo do zapékací mísy. Navrch položíme vločky másla. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |
Poznámka
Pečené ježdíky můžeme přelít máslovou nebo kaparovou omáčkou.