Fazolová polévka se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka se skořicí
Fazolová polévka se skořicí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 35783 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
160 g | Fazole |
500 ml | Hovězí vývar základní |
3 g | Pepř černý mletý |
5 ml | Polévkové koření |
10 g | Skořice celá |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Voda pitná |
50 ml | Ocet kvasný lihový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 205,1mg |
Draslík | 116,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Skořice celá, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Pepř černý mletý, Polévkové koření, Smetana 12% (konzumní), Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Předem namočené fazole necháme ve stejné vodě, ve které se namáčely. Přivedeme k varu, dolijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme kousek celé skořice a vaříme. Jakmile jsou fazole téměř měkké, vyndáme skořici, dochutíme octem, polévkovým kořením, přilijeme smetanu a odstavíme. Nyní opatrně vmícháme rozkvedlané žloutky a podáváme. |
Poznámka
Můžeme použít fazolovou polévku ze sáčku, zkrátíme tím dobu vaření. Ostatní postup je stejný. Místo vývaru můžeme použít vývar z kostky.