Jednoduchý recept

Bramborák s kysanou smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35792

Ingredience

500 g Brambory
2 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
100 g Vepřové škvarky
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 191 kcal
Kilojoule 799kJ
5% Sacharidy 16 g
9% Tuky 7 g
9% Sodík 187 mg
30% Bílkoviny 17 g

Bramborák s kysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a do mísy na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme nastrouhaný česnek, nadrobno nakrájené škvarky, rozklepneme celé syrové vejce, podle potřeby mouku, dochutíme solí, pepřem, posypeme majoránkou a dobře těsto promícháme.

2

Na pánvi rozpálíme olej a na něj naběračkou lijeme těsto, tvoříme menší placky, které pečeme z obou stran dočervena.

Poznámka

Bramboráky podáváme teplé, polité kysanou smetanou, samotné, ale můžeme podávat také jako přílohu k masu a polévkám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept