Jednoduchý recept

Srnčí na švestkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35812

Ingredience

1 polévková lžíce Brandy apricot
6 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
500 g Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Víno portské
1,5 dl Vývar drůbeží
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
4 ks Švestky
1 polévková lžíce Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 337kJ
3% Sacharidy 10 g
11% Tuky 8 g
19% Sodík 384 mg
69% Bílkoviny 39 g

Srnčí na švestkách postup přípravy receptu:

1

Pokrájíme srnčí kýtu na nudličky. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm nudličky dohněda. Poté vyndáme z pánve.

2

Do pánve přidáme rozpůlené vypeckované a pokrájené švestky, pokrájené jarní cibulky, šalvěj a povaříme 2 minuty. Přidáme do pánve Solamyl s pomerančovou šťávou, vývar, želé z červeného rybízu a portské víno a prohříváme, dokud omáčka nezhoustne.

3

Přidáme do pánve srnčí nudličky, osolíme, opepříme, přilijeme brandy a prohřejeme.

4

Podáváme horké.

Poznámka

Doporučujeme podávat s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept