Jednoduchý recept

Griliášové řezy s máslovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35867

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
60 g Cukr moučkový
150 g Džem rybízový
50 g Mandle
50 g Mouka pšeničná hrubá
40 g Máslo čerstvé
50 g Piškoty dětské
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na plech
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
Nádivka
150 g Cukr moučkový
120 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum
Griliáš
100 g Cukr krupice
50 g Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 264kJ
24% Sacharidy 86 g
57% Tuky 43 g
4% Sodík 82 mg
26% Bílkoviny 15 g

Griliášové řezy s máslovým krémem postup přípravy receptu:

1

Máslo smícháme s cukrem, žloutky, vanilkou, nastrouhanou citrónovou kůrou a třeme cca 25 minut. Poté přidáme utlučený griliáš, strouhané mandle, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a rozdrobené piškoty.

2

Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Necháme vychladnout, nakrájíme na cca 5 cm široké řezy. Polovinu potřeme máslovým krémem, složíme na ně druhou polovinu těsta, řezy dokrájíme. Povrch potřeme rybízovým džemem, posypeme griliášem a pomocí kornoutku dozdobíme hubinkami z máslové nádivky.

3

Na nádivku utřeme do pěny máslo, přidáme cukr, rum, část nádivky odložíme na ozdobení, do zbytku vmícháme griliáš.

4

Griliáš: Na suché pánvi necháme zezlátnout cukr, vmícháme nasekané ořechy, nalijeme na mastný plech a odložíme do chladu. Poté utlučeme a prosejeme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept