Těstoviny se smetanovou omáčkou z krevet a chřestu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se smetanovou omáčkou z krevet a chřestu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35904 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
1 kostka | Cukr kostkový |
20 g | Krabí tyčinky |
75 g | Krevety tygří - loupané |
1 špetka | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
1 špetka | Sůl |
300 g | Těstoviny čtyřvaječné |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 103,7mg |
Draslík | 262,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Krabí tyčinky, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Krevety tygří - loupané, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Šťáva citrónová, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se smetanovou omáčkou z krevet a chřestu postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný chřest uvaříme v polovině dávky vody s polovinou soli s kostkou cukru a necháme okapat. Chřestové hlavičky odkrojíme a odložíme, zbytek chřestu pokrájíme na kousky. Do zbylé vody se solí dáme vařit široké nudle podle návodu na obale. Než se nudle uvaří, na mírném ohni rozmícháme ve smetaně kousky krabích tyčinek a chřestu. Na ohni směs promícháváme tak dlouho, dokud nevznikne hladká omáčka, kterou dochutíme pepřem a citrónovou šťávou. Krevety necháme okapat a spolu s chřestovými hlavičkami je vmícháme do připravované smetanové směsi a minutu povaříme. Uvařené nudle necháme okapat na sítu a upravíme je s omáčkou na talíře. Pokrm ozdobíme petrželovou natí. Podáváme teplé. |