Jednoduchý recept

Parmice červená s amarettem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35974

Ingredience

4 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
1 polévková lžíce Likér pomerančový
1 polévková lžíce Mandle
90 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
8 plátek Parmice červená
1 kávová lžička Pepř růžový celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
450 g Těstoviny Orecchiette
1,5 dl Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 823 kcal
Kilojoule 3 443kJ
34% Sacharidy 122 g
36% Tuky 27 g
16% Sodík 316 mg
39% Bílkoviny 22 g

Parmice červená s amarettem postup přípravy receptu:

1

Do mělké mísy nasypeme mouku, kterou osolíme a opepříme. Plátky ryb vtlačíme z obou stran do mouky, aby se obalily. Rozpustíme na pánvi máslo a osmahneme porce ryb, dokud nezhnědnou. Přidáme do pánve rybí vývar a povaříme 4 minuty. Rybí plátky opatrně vyndáme a přikryjeme je fólií a udržujeme teplé. Přidáme rozdrcené mandle, růžové kuličky pepře, pomerančový likér, pomerančovou kůru a polovinu pomeranče. Vše povaříme, dokud se polovina tekutiny nevypaří.

2

Přivedeme k varu v hrnci lehce osolenou vodu, přidáme olej a těstoviny a vaříme 15 minut.

3

Omáčku osolíme, opepříme a vmícháme do ní amaretto a smetanu a povaříme 2 minuty. Přidáme zpět do pánve rybí plátky, aby se obalily v omáčce.

4

Těstoviny scedíme a dáme na servírovací mísu. Na ně dáme porce ryby a omáčku. Okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept