Ryba po yucatansku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba po yucatansku
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35988 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
40 g | Dýňová semínka |
0,5 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Treska aljašská |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 241,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dýňová semínka, Limetka, Paprika zelená, Pomerančová šťáva, Sůl, Treska aljašská, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba po yucatansku postup přípravy receptu:
1 | Otřeme plátky ryby, dáme do zapékací mísy a přelijeme limetkovou šťávou. Plátky ve šťávě obrátíme, osolíme, opepříme polovinou dávky, zakryjeme mísu a dáme do lednice na 30 minut. |
2 | Papriku rozpůlíme, odstraníme semínka a grilujeme, až se slupka připálí a popraská. Necháme vychladnout, pak slupku odstraníme a dužinu nasekáme. |
3 | Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek, papriku a dýňová semínka. Vmícháme nastrouhanou limetkovou kůru, petrželku, houby, zbylou sůl a pepř a směs dáme na ryby. Rybu polijeme pomerančovou šťávou, zakryjeme pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 30 minut. |
4 | Podáváme horké. |