Jednoduchý recept

Sledě s citronem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35990

Ingredience

4 ks Bobkový list
1 ks Citrony
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř citronový
2 polévková lžíce Petržel - nať
800 g Sleď čerstvý
4 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 119kJ
1% Sacharidy 3 g
25% Tuky 19 g
40% Sodík 799 mg
42% Bílkoviny 24 g

Sledě s citronem postup přípravy receptu:

1

Sledě osolíme zvenčí i uvnitř. Do břišní dutiny každé ryby vložíme bobkový list. Čtyři čtverce alobalu položíme na pracovní desku a rozdělíme na ně rovnoměrně plátky citronu. Na ně položíme ryby.

2

Máslo třeme, až změkne, vmícháme do něj citronový pepř, petrželku. Takto připravené máslo rozmístíme po částech ryby. Ryby zabalíme, dobře utěsníme a na grilu opékáme 20 minut.

3

Poté ryby rozbalíme a servírujeme s plátky citronu. Okamžitě podáváme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept